Warhammer Invasion: Assault on Ulthuan
Tillverkare
Fantasy Flight Games
Spelare
2
Speltid
60 minuter
Webb
http://www.fantasyflightgames.com
Ca Pris
300:-
 
  Intryck: 7     Innehåll: 7   14
 
 

Äntligen! I Assault on Ulthuan kan jag äntligen få möjlighet att spela som High Elves eller Dark Elves, och eftersom jag är en snobbig High Elves-supporter så är det så klart något jag sett fram emot.

Med i Assault on Ulthuan får jag förutom de 40 korten per ras (80 totalt) även två nya Kingdomkort med lämpligt färgschema, blått, vitt och guld för High Elves och lila för Dark Elves. Även om Assault on Ulthuan faktiskt innehåller två grundlekar, så krävs ändå Warhammer Invasion för att spela.

High Elves leken går till största delen ut på att hela egna trupper och skada övriga spelare indirekt. Det är ett intressant spelsätt, men ett som kan vara lite väl taktiskt i vissa fall, särskilt mot kaos som bara brötar på. Jag upplever att High Elves är en utpräglad “tänkalek”, vilket innebär att jag för att uppskatta den gärna skall tycka om att jobba lite ur underläge. High Elves är inte så starka på direktattack.

Dark Elves jobbar mer med att sänka sin motståndare genom att ta fångar, offra sina egna trupper och reducera motståndarens hit points. Dark Elves är en elak lek. Det är den jag hade valt om jag var på riktigt dåligt humör och vill tillfoga mycket skada genom att hugga mina motståndare i ryggen.

Varje lek har också en del nya units och godis till de övriga lekarna, något Fantasy Flight tänkt igenom redan från början, misstänker jag, eftersom det ju finns en del High Elves och Dark Elves kort i grundutgåvan.

På det stora hela är Assault on Ulthuan värt att plockas upp. Det tillför inget nytt spelmekaniskt, men för mig som High Elvesjunkie är det ett välkommet tillskott.

Lådan är himla fin, även om jag misstänker att lite av tanken bakom den är att få mig att betala lite mer än jag annars skulle ha gjort, men produktionsvärdet ÄR faktiskt riktigt högt på Fantasy Flights grejer. Jag tycker om det, och om jag hade varit praktisk snarare än snobbig (High Elves!) så hade jag tagit ur inlagan och lagt alla mina kort i den här lådan.

Text: Åsa Roos


 
  Sätt ditt eget betyg på Warhammer Invasion: Assault on Ulthuan!
  Intryck:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
Innehåll:
1...Usel
2...Dålig
3...Undermålig
4...En besvikelse
5...Godkänd
6...Bra
7...Inspirerande
8...Så ska det göras
9...Wow! Cool!
10...Mästerlig!
 
   
 
  Totalt har 1 personer röstat.
Intryck 7
Innehåll 7
Sammanlagt betyg 14
 
 
   
   
   

   
   
   
   

© Gillbring 2006